субота, 28 серпня 2021 р.

До 165-річчя з дня народження І.Франка

 "Володар дум і повелитель духу"- під такою назвою проходив літературний колаж, приурочений до 165-річчя з дня народження Івана Яковича Франка-славного галичанина,українського видатного письменника,ученого,перекладача, філософа, громадсько-політичного діяча, національного ідеолога.


Друкована спадщина Івана Франка сягає 50 томів "Зібрання творів".Автор близько 4000 літературних,публіцистичних та наукових творів.Його перу належать понад 100 оповідань,десять повістей та романів надзвичайно широкої тематики. І.Франко написав близько півтора десятка драматичних творів,видав талановиті твори для дітей: "Коли ще звірі говорили","Лис Микита,"Пригоди Дон-Кіхота","Коваль Бассім","Абу-Касимові капці" та інші.
Зав.бібліотекою ознайомила з біографією письменника,розказала про творчі здобутки ювіляра,а ще для маленьких користувачів,провела вікторину "А казка Франкова весела й чудова" та на завершення ще й читалися вголос казки "Їжак та заяць", Лисичка-кума","Фарбований лис".



Немає коментарів:

Дописати коментар

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ

Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги – свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (по...